Transporter u top formi

“Idi da nastaviš dalje” – kombi se često vidi samo kao sredstvo za postizanje cilja ili kao prilično nevoljen radni alat. Često se zanemaruje potrebna tehnička i vizualna njega. Pokazujemo vam kako možete osigurati funkcionalnost svog kombija brzo, ekonomično i uz malo truda.

Naravno, sa svojim prilično zdepastim oblikom i kutijastim izgledom, kombi ne mora nužno osvojiti nagradu za najklasniju šasiju. No, sve više bodova dobiva svojom funkcionalnošću svemirskog čuda. Kao vozilo za gradilište, prijevoz posade ili dostavno vozilo, jednostavno je nezamjenjiv na cesti. Štoviše, rastući trend kampiranja također čini kombi sve popularnijim u prerađenom i nadograđenom obliku. Bez obzira radi li se o isključivo radnoj opremi ili sreći kampera, kombi također zaslužuje određenu pažnju kako bi dugoročno ostao operativan i funkcionalan.

Čist krug ulja, pouzdan rad

Naravno, rutinska izmjena ulja je obavezna. Bez redovite zamjene motornog ulja motor ne može ispravno raditi i nemilosrdno je izložen opasnostima nedovoljnog podmazivanja, hlađenja, brtvljenja i čišćenja, kao i korozije.

Međutim, osim obnove motornog ulja, korištenje pravog ulja također određuje hoće li motor imati dug radni vijek ili će pretrpjeti ozbiljne popravke. Pazite da koristite i odgovarajuće ulje za svoj mali kamion. U našem vodiču za ulja pronaći ćete odgovarajuća maziva za svako vozilo.

Međutim, obnavljanje ulja nije dovoljno. Što je kombi stariji, vjerojatno ima više kilometara na satu. Čak i uz redovite izmjene ulja, uljni talog i druge naslage se s vremenom stvaraju u krugu ulja. I jedno i drugo svakako treba ukloniti!

Uklanjanje naslaga

Najlakši i najekonomičniji način da ih uklonite je korištenje Motor Clean. Kao aditiv za ulje, dodaje se rabljenom ulju neposredno prije izmjene ulja, čime se eliminira većina naslaga iz motornog prostora. Visoko učinkoviti aditivi za čišćenje otapaju stari talog i prljavštinu, koja se zatim odvodi sa starim uljem tijekom izmjene ulja. Svježe ulje sada može razviti svoje pune performanse u motoru: smanjenje trošenja i potrošnje ulja, optimizacija karakteristika emisije i sprječavanje nedovoljnog podmazivanja.

Brzo i učinkovito čišćenjeNježno čisti
Sprječava neadekvatno podmazivanje
Turbo testiran
Jednostavan za korištenje
Visoko isplativo
Neutralan prema konvencionalnim materijalima za brtvljenje
Ispitani filtar čestica i katalizator
Smanjuje emisije

Osiguravanje optimalnog podmazivanja

Optimalno podmazivanje osigurava ne samo novo motorno ulje, već i naše Cera Tec, koje se dodaje svježem ulju. Kao visokotehnološka keramička zaštita od habanja, smanjuje trenje i habanje sprječavanjem izravnog kontakta metala s metalom i time produljuje radni vijek glavnih sklopova.

Kompatibilan s ultra-finim filterima
Maksimalna toplinska stabilnost
Nema poravnanja
Dug vijek trajanja motora
Može se miješati s komercijalno dostupnim motornim uljima
Optimizira potrošnju goriva
Smanjuje gubitke uslijed trenja
Testirano za korištenje s turbopunjačima i katalizatorima
Izvrsno ponašanje na visokim i niskim temperaturama
Kemijski inertan
Prikladno za filtere čestica dizela
Poboljšava glatki rad
Izuzetno otporan na pritisak

Čist usisni sustav, pouzdan rad

Naslage se ne stvaraju samo u ulju, već iu sustavu goriva ili ubrizgavanja. Tijekom svakog izgaranja nastaje čađa koja se često taloži na mlaznicama za ubrizgavanje. Kao rezultat toga, motor više ne radi učinkovito.

I ovdje nudimo jednostavno i jeftino rješenje. Čistač sustava motora dokazano poboljšava učinkovitost čišćenja goriva i također brine za sve dijelove u sustavu goriva. Uklanja naslage u sustavu ubrizgavanja i komori za izgaranje te sprječava njihovo ponovno stvaranje.

Sprječava stvaranje naslaga

Uklanja naslage u cijelom sustavu goriva
Za sve diesel motore uključujući common rail i jedinične injektore
Jamči optimalno sagorijevanje
Štiti komponente sustava ubrizgavanja od trošenja
Sprječava nagorijevanje iglica mlaznice i stvaranje smole

Za dugotrajnu upotrebu preporučujemo korištenje Super Diesel Additive kao sredstva za čišćenje s dodatnim pojačivačem cetanskog broja, posebno u zemljama sa sumnjivom kvalitetom dizela. Povećava cetanski broj, poboljšava zapaljivost dizelskog goriva i osigurava tihi rad motora. Štiti cijeli sustav goriva od korozije i habanja.

Dobra zaštita od korozije

Održava sustav goriva čistim
Jaka zaštita od habanja
Ispitano katalizatorom
Optimizira rad motora
Sprječava nagorijevanje iglica mlaznice i stvaranje smole
Sprječava stvaranje naslaga
Održava injektore čistima
Izvrsna čistoća
Povećava cetanski broj
Pojačava učinak podmazivanja
Za dizel goriva s niskim sadržajem sumpora
Osigurava manju potrošnju goriva
Više rješenja za vaš dizel