Top Tec 6610, LIQUI MOLY ulje pogodno i za Ford modele

Vrhunsko ulje pogodno je i za Mercedes i Jaguar

S uljem Top Tec 6610, LIQUI MOLY na tržište donosi novo motorno ulje koje zadovoljava, između ostalog, najnovije Fordove zahtjeve (WSS M2C 952-A1). “To je vrhunsko ulje koje smanjuje potrošnju goriva, a istovremeno nudi motoru opsežnu zaštitu”, kaže Oliver Kuhn, zamjenik voditelja laboratorija za ulje u LIQUI MOLY.

Ova specifikacija ulja potrebna je prvenstveno za Fordova vozila s 1,5-litrenim motorom Duratorq TDCI. Osim toga, ulje su službeno odobrili i Mercedes (MB 229.71), Jaguar, Land Rover (STJLR.03.5006) i Opel (OV0401547) te se preporučuje za vozila General Motors (GM dexos D). Osim toga, zadovoljava i zahtjeve ACEA C5 i API SP. Pogodan je i za benzinske i za dizelske motore.

S viskoznošću od 0W-20, jedno je od rijetkih motornih ulja. “Ovo slijedi trend da se proizvođači automobila odmiču od gustih motornih ulja”, objašnjava Oliver Kuhn. “S rijetkim uljem, motoru je potrebno manje energije za ispumpavanje ulja. Ovo je jedan od mnogih ključnih čimbenika za proizvođače automobila: smanjiti potrošnju goriva i emisije.”

Ovo novo ulje razvijeno je na temelju ulja Top Tec 6600 koje je odobrio BMW. Prilagođavanjem recepta sada je bilo moguće pokriti i Fordovu specifikaciju. “Dakle, Top Tec 6610 je dobra nadopuna našim vrhunskim uljima”, kaže Oliver Ku