LIQUI MOLY sa novim punjačima

Veća zaštita od opasnosti da dodate pogrešan aditiv u vašem rezervoaru

Mart 2019 – Koristiti pogrešan aditiv je kao da nekome dajete pogrešan lek. Zato je  LIQUI MOLY dodao veću zaštitu da bi se osigurao da vozači uvek koriste adekvatne aditive. Novi dozeri za gorivne aditive ne dozvoljuju da aditivi namenjeni za benzinske motore  odu u dizel rezervoare i da dizel aditivi odu u benzinske rezervoare.  A ovo daje odličnu zaštitu od pravljenje grešaka sa skupim posledicama.

Da bi se izbegle ove skupe pogreške novi dozeri u paleti  LIQUI MOLY koriste zaštitne mehanizme koje mnogi proizvođači vozila već koriste u svojim vozilima, a to je posebna zaštitna pregrada na rezervoaru koja se ne otvara dok se ne upasira punjač sa adekvatnom dimenzijom.

Zato, sada novi dozeri LIQUI MOLY aditiva imaju različite dijametre. Dozer na dizel aditivaima je dovoljno velik da se otvori zaštitni kapak na rezervoaru, ali prevelik da bi se otvorio benzinski rezervoar. Po istoj metodologiji, zaštita dizel rezervoara ostaje zatvorena ako probate dodati benzinski aditiv.

Novi dozeri, rade bez problema i na rezervoarima bez rezervoarske zaštite.

Kao i ranije, aditivi i dalje imaju poseban kod boja kojima se aditivi mogu razlikovati : dizel aditivi imaju crveni poklopac, benzinski imaju plavi, uljani aditivi crni a aditivi za hladnjake imaju beli poklopac.