LIQUI MOLY sa najjačim mjesecom u istoriji kompanije

LIQUI MOLY i dalje brzo raste: Specijalist za ulje i aditive povećao je promet u martu na 65 milijuna eura, što je porast od 19 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine. “Sad žanjemo ono što smo posijali prošle godine”, kaže direktor Ernst Prost.

Prije godinu dana, kada su širenje pandemije Covid-19 i nesigurnost zahvatili gospodarstvo, LIQUI MOLY odlučio je stvarno dodati gas. Tvrtka je brzo udvostručila marketinške troškove kako bi se suprotstavila padu potražnje. “Na taj smo način donekle stvorili vlastitu ekonomiju”, rezimira Ernst Prost. Ovo je bilo utoliko uspješnije što su mnogi konkurenti istodobno rezali troškove i smanjili uslugu. “Omogućio nam je manevriranje u vrlo dobru polaznu poziciju za globalno gospodarstvo, koje se sada ponovno podiže”, kaže Ernst Prost.

S 168 milijuna eura, prodaja za prva tri mjeseca na istoj je razini kao i prethodne godine. To je zato što je prvo tromjesečje 2020. godine bilo posebno snažno, prije nego što je pandemija utjecala i na prodaju tvrtke LIQUI MOLY. Dobit od 2,8 milijuna eura također je jednako visoka kao u istom tromjesečju prošle godine. “S našim solidnim startom u prvom tromjesečju imamo vjetar u leđa i priliku da napravimo najuspješniju godinu 2021. LIQUI MOLY-a, bez obzira na poteškoće koje nam pandemija još uvijek može ponuditi”, uvjeren je Ernst Prost. “Uspjeh nije samo u tome da donosite više prihoda, to također znači i stvaranje sigurnijih radnih mjesta. Tijekom pandemije zaposlili smo više od 100 ljudi, zajedno s garancijom za posao! ”