LIQUI MOLY prkosi Koroni

LIQUI MOLY prkosi Koroni: bonus za svakog zaposlenog umesto rada na kraće vreme

Generalni direktor Ernst Prost zahvaljuje radnoj snazi na njihovoj posvećenosti i izražava poverenje

Mart 2020. – Posebna vremena zahtevaju posebne mere. Nemački stručnjak za naftu i aditive LIQUI MOLY ne reaguje na koronsku krizu kratkim radnim vremenom ili otpuštanjem radnika, već plaća bonus od po 1.000 EUR svakom zaposlenom. Ovom „utehom u coroni“, generalni direktor Ernst Prost zahvaljuje svim zaposlenima na posvećenosti.

LIQUI MOLY sada ima skoro celu administraciju koja radi od kuće. Ovaj potez namenjen je zaštiti svakog pojedinog zaposlenog, istovremeno zadržavajući proizvodnju. Osoblje je ovaj kolektivni prelazak na režim kućne kancelarije izvršilo sa velikom posvećenošću i improvizacijom.

“Danas smo u velikoj meri uspeli da se osiguramo u svim korporativnim oblastima da ovladavamo ovim činom ravnoteže između preventivne zdravstvene zaštite i kontinuiranog rada”, napisao je Ernst Prost radnoj snazi. ‘‘Sada mogu da zamislim da trenutne okolnosti za vas ne uzimaju puno vremena, već uključuju i dodatne finansijske izdatke. Kao znak naše zahvalnosti, dozvolite mi da vam narednim plaćanjem plata dam dodatnih 1000 EUR bruto – u određenoj meri, kao finansijsku korona utehu!

Dok se druge kompanije moraju baviti kratkoročnim radom ili razmišljaju o smanjenju, šef LIQUI MOLY postavlja kontrapunkt.
‘‘Aktuelna kretanja nas takođe ne ostavljaju nedodirljivima; ekonomske posledice biće brutalne. Upravo zato sada moramo dati svoj deo da ovu krizu rešimo svojim mozgom i pameti, predanošću i marljivošću, a definitivno hrabrošću i poverenjem.“

‘‘Svi zaposleni širom sveta dobijaju isti iznos za ovaj bonus – menadžer odeljenja u Nemačkoj, kao i prodavač skladišta u Južnoj Africi.’’
‘‘U većini delova sveta, ekonomske posledice su teže, jer je tamošnja društvena mreža manje snažna ili potpuno odsutna”, kaže Ernst Prost.
Svojim gestom želi da pruži prier porodici LIQUI MOLY širom sveta, a takođe omogući novac koji će ljudima biti hitno potreban. „Pored toga, trošenje novca na ekonomiju je upravo ono što nam je potrebno upravo sada da zadržimo posao.“ Ernst Prost je zadovoljan timskim duhom u kompaniji: „Vrlo je zahvalno videti kako se mi zbližavamo u takvoj situaciji, radimo svoj posao nepokolebljivo i zajedno u solidarnosti.“