LIQUI MOLY ponovo sponzor Svetskog prvenstva u rukometu

Novo Svetsko prvenstvo se održava u Egiptu 2021., a LIQUI MOLY ostaje prisutan, za dodatno povećanje svesnosti o brendu.

 

Nemački proizvođač ulja i aditiva LIQUI MOLY ostaje fokusiran internacionalnom rukometu u svojim reklamnim aktivnostima. Kompanija je zvanični sponzor Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce, koje će se održati u Egiptu u januaru 2021.

“Ovaj sport je bitan deo našeg marketing menija. A svetsko prvenstvo je najbolji deo. Zato ćemo se vratiti u 2021.” kaže generalni direktor LIQUI MOLY Ernst Prost.

Pre dve godine, plavo – crveni logo se mogao videti na 96 utakmica na turniru u Danskoj i Nemačkoj. “Dostigli smo milion gledaoca na tribinama, ali smo doveli naš brend bliže milionima fanova koji su pratili šampionat na malim ekranima u svetu,” izjavio je Ernst Prost. Novo izdanje u Severnoj Africi će se održati pod specijalnim uslovima. “Zbog Covid -19, sve je moguće: čak i Svetski šampionat sa samo nekoliko posetioca u halama, utakmice bez fanova, a moguće je i otkazivanje. Niko ne može biti siguran. Ali, ako se takmičenje održi, onda će LIQUI MOLY sigurno biti prisutan.”

Čak i u ovo vreme kada se sportske utakmice računaju kao organizacioni i finansijski rizik, LIQUI MOLY ostaje veran svojim principima i različitim sportovima. ” Nakon svega, biznis mora da nastavi, a za nas, reklamiranje je svakako značajan deo svega,” izjavio je generalni direktor.

Ono što je unikatno za ovaj šampionat je povećanje broja učesnika. Prvi put u istoriji, umesto 24, takmičenje se sastoji od 32 tima, a to znači “veći broj preliminarnih utakmica, a time i više reklamnog vremena. ,” dodaje Ernst Prost .

LIQUI MOLY ima tradicionalno veliko prisustvo u motosportu, sada u MotoGP Svetskom Šampionatu za motorcikle, kao i svoj tim u  Moto2, i u touring racing-u za automobile. “Želimo da budemo sa sportskim fanovima i ne samo u moto sportu, i da napravimo naš brend još jačim, pa zato se fokusiramo i na druge događaje. Jedan od njih je Svetski šampionat u rukometu,” kaže šef LIQUI MOLY. Dodaje da je bio kompletno zadovoljan rezultatima koji su postignuti u 2019. i da je zato ostao veran utakmicama u sledećem šampionatu. “Kao brend čiji se proizvodi mogu kupiti u 150 zemalja, internacionalni karakter svetskog prvenstva i globalna prisutnost u medijima je najvažniji kriterijum.

Prve utakmice će biti održane 14 januara. Finale startuje 31. januara. “Šta će se desiti na terenu opisuje kako mi funkcionišemo kao kompanija: brza akcija, kompletna posvećenost, timski duh, i želja biti među najboljima u svetu ,” kaže Ernst Prost.