LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-Team 2023

Njemački trkaći tim spreman je za novu Moto2 i Moto3 sezonu

Deset godina strasti, predanosti, znoja i napornog rada – tim Intact GP nije se samo osvrnuo na svoju prošlost u petak, 25. studenog 2022., već je trkaći tim iz Memmingena predstavio svoje nove boje kao LIQUI MOLY Husqvarna Netaknuta GP momčad za sezonu 2023. dok slavi i prisjeća se s brojnim pratiteljima.

Po prvi put od 2019., tim Intact GP-a pozvao je goste u Memmingen, mali, miran gradić u srcu Bavarske, ne samo kako bi proslavili veličanstvene uspjehe 2022. i posljednjih deset godina, već i kako bi predstavili nove konstelacije vozača koji će se natjecati na razini svjetskog prvenstva pod novim imenom LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP. Po prvi put događaj nije održan u dvoranama Keckeisena, već u Kaminwerku, koncertnoj dvorani koja je nudila dovoljno prostora za proslavu obljetnice.

Ni gradonačelnik grada Memmingena Manfred Schilder nije propustio priliku uputiti nekoliko riječi dobrodošlice gostima i timu koji njegov grad čini poznatim u (trkaćem) svijetu.

Više od 500 prisutnih uzvanika proslavilo je nedavne uspjehe, poput fantastične pobjede Dominiquea Aegertera u MotoE Svjetskom kupu i naslova Lukasa Tulovića u Moto2 europskom prvenstvu, a također su predstavljeni i novim regrutima sve većeg tima zahvaljujući Servus TV voditeljima Eve Scheer i Alexu Hofmannu .

Ali prije toga, tri člana osnivača Intact GP tima, Jürgen Lingg, Stefan Keckeisen i Wolfgang Kuhn, bili su ponosni na svoj trkaći projekt koji iz godine u godinu od 2013. doseže nove visine. Već desetljeće trio je dokazao da njihova strast, neprekidni entuzijazam i velika predanost ostvaruju snove. U tom procesu prošli su kroz mnoge uspone i padove, ali su stekli stručnost koja je visoko cijenjena na sceni i uvijek privlači mlade talente. Na njihovom putu podupiru ih partneri koji su na brodu već deset godina.

LIQUI MOLY je odigrao veliku ulogu u tome, potvrđuje direktor marketinga Peter Baumann: “Nešto je posebno kada brendovi tako dugo rade zajedno s timom. To se sigurno ne događa tako često u ovom obliku, ali nije slučajnost. LIQUI MOLY je imenjak ovog tima dugi niz godina, tako da smo stvarno duboko ukorijenjeni unutar njega. Vrlo je koherentan za sve, čak i sada kada se Husqvarna pridružila kao važan partner. Nakon deset godina, novi Moto3 tim još je jedan dio slagalica koja se savršeno uklapa u strukturu i utire put za sljedeće desetljeće. Također donosi puno toga zajedno, jer nije samo stvar srca. To je sjajna suradnja, timski povrat ulaganja za nas kao sponzore uvijek zajamčeno na najbolji mogući način, a kada je i osobni odnos ispravan i sport oduzima dah, onda je to idealna situacija za sve uključene. Tim smo više zadovoljni što mi, kao robna marka LIQUI MOLY, možemo nastaviti biti dio ovog tima barem do 2027.”

Njihova priča započela je 2013. s njemačko-talijanskim Sandrom Corteseom nakon što je osvojio naslov svjetskog prvaka Moto3™ 2012. Samo tri sezone kasnije, Intact GP postao je tim od dva igrača, pridružio im se Bavarac Jonas Folger, koji je odmah odnio prvu pobjedu za Moto2™ trkaći tim iste godine, u Brnu u Češkoj. Marcel Schrötter kasnije je potpisan kao još jedan njemački talent, a Švicarska je također postala dio Intact GP obitelji zahvaljujući Tomu Lüthiju, Moto2 viceprvaku svijeta 2016. i 2017. Godine 2019., zajedno sa Schrötterom, zauzeo je jedanaest mjesta na postolju u najvećoj trkaćoj ekipi uspješnu sezonu do sada i time drugo mjesto u ekipnom poretku. Nezaboravljeni su dvostruki podij u Kataru i nevjerojatna dvostruka pobjeda u Austinu, u kojoj su svi ponovno mogli uživati ​​u potpunosti zahvaljujući flashback videima.