LIQUI MOLY – Dajte peticu!

Za čitatelje njemačkog auto magazina “Sport Auto” najbolje motorno ulje i dalje dolazi iz Ulma

Trkaći automobili i sportski automobili su u svojoj klasi. Izvedba je glavni prioritet. A, za LIQUI MOLY, nagrada u kategoriji “maziva” časopisa “Sport Auto” posebna je klasa. Čitatelji su se peti put zaredom odlučili za brend Ulm.

Samo još jedan naslov za nagradnu galeriju, mogli biste pomisliti. Uostalom, LIQUI MOLY je na vrhu anketa mnogih čitatelja još od 2011. i sada ima izvanrednu kolekciju nagrada. Peta pobjeda na ljestvici čitatelja “Sport Auto” poseban je uspjeh za generalnog direktora LIQUI MOLY Ernsta Prosta: “Kada se čini da su dosegnuli tehničke granice, dizajneri sportskih automobila zagolicaju i zadnji dio snage iz motora . Da bi ovaj pristup djelovao, ulje također mora biti sposobno pružiti maksimalnu učinkovitost.” Stoga nije iznenađujuće da motorno ulje nije samo viskozna tekućina za automobile, već element dizajna. “To je high-tech punjeno u bubnjeve i kanistere”, kaže Ernst Prost.

Za LIQUI MOLY, sposobnost dosljednog održavanja u tako zahtjevnoj klasi vozila glas je povjerenja u njegove visoke standarde kvalitete i performanse njegovih maziva. A performanse traže i vozači sportskih automobila. Snažna ubrzanja, visoki okretaji i najveće brzine zahtijevaju sve od maziva. Ulje mora jamčiti brzo prodiranje ulja do najužih točaka u motoru, trajno stabilan film za podmazivanje i snažnu zaštitu od habanja. Zbog toga vozači takvih automobila pomno paze na to koji se rezervni dijelovi, uključujući i motorno ulje, koriste. “Posebni zahtjevi vozača kao što su čitatelji Sport Auto daju ovoj nagradi izvanredan značaj,” objašnjava generalni direktor LIQUI MOLY.

Baš kao što voditelji timova očekuju sljedeću utrku, radost u LIQUI MOLY-u zbog pobjede u anketi čitatelja već je ublažena izgledima za sljedeće izdanje. “Da bismo mogli proslaviti šesti naslov, moramo zadržati visoku razinu učinka. Najbolje bi bilo da se svi zauzmu za to,” kaže Ernst Prost.