Formula 1: LIQUI MOLY ostaje vjeran “vrhuncu motosporta” s obnovom za sezonu 2023.

Njemački proizvođač motornih ulja potpisao je jednogodišnji ugovor s trkaćom serijom. To znači da će tvrtka biti sponzor Formule 1® petu godinu zaredom.

S novim ugovorom, LIQUI MOLY će biti “službeni partner” Formule 1 za sezonu 2023. Oznake uz stazu, fizičke i virtualne, s markom njemačkog proizvođača ulja i aditiva bit će izložene diljem svijeta na 18 od 23 utrke ove godine. “Formula 1 je vrhunac moto sporta u smislu međunarodnog karaktera i publiciteta”, komentira Günter Hiermaier kao generalni direktor LIQUI MOLY.


LIQUI MOLY je “službeni sponzor” u globalno popularnoj trkaćoj seriji od 2019. Za sezonu 2023. to će biti nadograđeno na “službenog partnera”, a također uključuje tri utrke s fizičkim znakovima uz stazu.
Generalni direktor LIQUI MOLY Günter Hiermaier naglašava posebno veliki raspon u sezoni 2023.: “Formula 1 sastavila je tako međunarodni i raznolik kalendar utrka da se filozofija podudara s našom više nego ikad: Globalna premium marka – status koji nas povezuje s Formulom 1 i izdvaja nas iz mase u maloprodaji i prema krajnjim potrošačima.”

“Vrhunac” je sve samo ne neistraženo područje za proizvođača ulja i aditiva. Tvrtka s dugogodišnjom tradicijom već se prije tridesetak godina reklamirala na stražnjem krilu automobila Mercedes-Sauber. Godine 2002. tvrtka iz Ulma pridružila se timu Jordan-Honda kao sponzor.

Peter Baumann, direktor marketinga u tvrtki LIQUI MOLY, komentirao je potpisivanje ugovora u Bahreinu, rekavši: “Osim podudarnih filozofija brendova, ogroman medijski odjek koji Formula 1 stvara ključan je za ovu suradnju. Milijarde impresija na stranicama društvenih medija, web-mjesta, u video igrama i dokumentarcima, kao što je ‘Drive to Survive’ na Netflixu, stvaraju kombinaciju autentičnog oglašavanja i pripovijedanja za ljubitelje motosportova diljem svijeta. Nije potrebno spominjati da to također čini bitan dio naše cjelokupne strategije. ”

“Dok započinjemo novu sezonu, drago nam je što će LIQUI MOLY ojačati svoju predanost Formuli 1. Korištenje mogućnosti digitalnog oglašavanja pokazuje volju obje dugogodišnje marke za inovacijama, jer približavamo obožavatelje najvećem trkaćem spektaklu na planet na više trkaćih vikenda nego ikad prije.”, komentirao je Brandon Snow, komercijalni direktor Formule 1, na potpisivanju ugovora u Bahreinu.
Formula 1 najveće je, ali ne i jedino globalno relevantno sponzorstvo LIQUI MOLY-a, također reklamira na MotoGP-u, djeluje kao ekskluzivni partner za maziva Svjetskog prvenstva u motokrosu i reklamira na Svjetskom prvenstvu u rukometu u siječnju i mnogim zimskim sportskim događajima.

“Privlačnost i uzbuđenje koje okružuje Formulu 1 ostaje nepromijenjeno, posebno na međunarodnoj sceni. Stoga sam tim više oduševljen što još jednom možemo prikazati ovo sponzorstvo apsolutno vrhunske klase našim kupcima i partnerima. Ovo je nešto posebno što podiže svijest za sve koji rade s tvrtkom LIQUI MOLY kako bi poboljšali temelje za dobro poslovanje. Situacija u kojoj svi dobivaju”, objašnjava generalni direktor tvrtke LIQUI MOLY Günter Hiermaier.