Čista stvar. Čistači gorivnog sistema

Problemi sa visokom potrošnjom goriva, umanjene performanse motora, tvrdo funkcionisanje motora i loše emisione vrednosti?

LIQUI MOLY ima lek

Dali se Vaše vozilo muči sa nekim od ovih problema?

 

visoka potrošnja?

 

umanjene performanse motora ?

 

loš rad motora?

 

loše emisione vrednosti?

 

Najefikasan lek za ove probleme

Svako sagorevanje, u sistemu za ubrizgavanje uzrokuje taloženje komponenta i prljavštine. Koliko je motor sofisticiraniji, toliko je izraženija i reakcija sistema na kontaminaciju čime se pojavljuju ozbiljni problemi. Direktnim ubrizgavanjem goriva (benzina ili dizela) nečistoće se talože u komori za sagorevanje. Posledica toga je trajno izlaganje glava injektora na visoke temperature, pritisak i izduvnih gasova. Zavisno od stila vožnje i kvaliteta goriva, depoziti se brzo formiraju na gorivnim protocima i na glavi injektora.

Posledice

Nečisti injektori rezultiraju lošim performansama motora koje se mogu definirati kao rezultat umanjenog protoka goriva kroz protoke injektora. Ovo vodi do gubitka voznih osobina, povećanju izduvnih emisija i porast potrošnje goriva. Produžavanjem ovog procesa, dolazi do blokade injektora i pojave defekta u sistemu koji proizvde mnogo skupe popravke.

Rešenje

 

Gasoline Engine System Cleaner

Kombinira poslednju tehnologiju aditiva sa visokim procentom aditiva za čišćenje i zaštitu od korozije. Razvijen je za uklanjanje posebno ozbiljnih naslaga koje se formiraju u sistemima za direktno ubrizgavanje.

 • garantuje niske emisije izduvnih gasova
 • otstranjuje nečistoće od celog gorivnog sistema
 • optimalni rad motora
 • prevenira od korozije u sistemu za gorivo
 • obezbeđuje optimalnu smesu
 • testiran za katalizatore
 • garantuje nisku potrošnju goriva
 • čisti injektore

Adekvatan ya sve sisteme benzinskog ubrizgavanja sa i bez turbo punjačima, posebno sa direktnim ubrizgavanjem.

 

Diesel Engine System Cleaner

Aditivska kombinacija sa visokim procentom aditiva za čišćenje i zaštitu od korozije kao i sa aditivima koji garantuju efektivno podmazivanje. Otstranjuje štetne naslage od visoko preciznih komponenti,kao to su injektori i pumpe za pritisak, a obezbeđuje i optimalnu funkconalnost. Isto tako, štiti skup sistem za ubrizgavanje preko popravljanja svojstva za podmazivanje i inhibitore korozije.

 • otstranjuje naslage od celog sistema za gorivo
 • prevenira stvaranje naslaga
 • adekvatno za sve dizel motore, uključujući i common rail i pumpa jet sisteme
 • štiti komponente sistema od habanja
 • revenira zapušenje igle na injektorima
 • garantuje optimalno sagorevanje

Adekvatno ya upotrebu u servisima za sve dizel motore, kao i za ubrizgavanje jet pumpom, ili common rail, kao i za vozila sa i bez filtera za dizel čestice.

 

Aplikacija

Može se dodati u bilo koje vreme. Mešanje e automatsko. 300 ml su dovoljni ya 35-75 litara goriva. Preporuka : dodajte aditiv benzinu za vreme inspekcije ili drugog tipa održavanja gorivnog sistema, za preventivnu upotrebu nakon popravke gorivnog sistema, za tretiranje problema ili posle svakog čisćenja sa  JetClean mašinom.

 

 

Benzinski i dizel čistač gorivnog sistema imaju unikatne karakteristike skoro celosnog uklonjavanja DW10 nečistoća u ventilima. Za demonstraciju, napravljeni su serije eksperimenata da bi se potvrdila efikasnost čistača.

 

Potvrda efikasnosti

 

Kompletno isčišćen ubrizgavač na početku testiranja.

 

Nakon 48 sata rada bez aditiva.

 

Nakon 24 sata rada sa aditivom.

 

 

Gasoline injection system

Grafik ilustruje da nakon 24 sata operacije sa aditivom  (450 mg/l) je kompletno završen proces čišćenja.

 

Diesel injection system

Grafik ilustrira čišćenje nečistoća od zaprljanih injektora nakon 16 test ciklusa sa potrošnjom od oko 400 l.