Od mehaničara do preduzimača

Ernst Prost je posvetio svoj život prodaji. I pobeđivanju. Pa bilo je logično da će ranije ili kasnije biti privučen na vrh kompanije koja ima potencijal da postane globalni brend. Ali pre nego što je i sam shvatio svoj potencijal i napravio svoj životni poduhvat, sin Bavarskog radnika u fabrici i zidara prvo je stvorio solidnu bazu za sebe, završio je školu i praktikanstvo. Posle treninga kao auto mehaničara, nakon čega je usledio “divi period”, radio je kao junior prodavac a kasnije i kao marketing menađer u renoviranoj fabrici za proizvodnju proizvoda za održavanje automobila.

U 1990, se pridružio  firmi  LIQUI MOLY kao Šef Prodaje i Marketinga, pre nego što je postao jedinstveni managing partner u 1998. Usledile su značajne tačke u životu i poslu Ernsta Prosta, koji je od tada postao pravi izvor inspiracije : na primer, za kontinuirani porast broja zaposlenika u firmi, rapidni porast, kupovine fabrike za mineralno ulje Meguin u Saarluisu u 2006, kao i ekspanziju globalnih prodajnih aktivnosti u više od 120 zemlja danas.

U 2018, Ernst Prost je prodao akcije svoje firme Grupaciji Würth . Ostaje i dalje  CEO korporativne grupe LIQUI MOLY i Meguin.